Klaas

Klaas Kasma

Klaas Kasma

Klaas Kasma, kok in bijna ruste: “Na mijn eigen restaurant Piet Paaltjens waar ik een 21 jarige zoektocht heb gedaan naar het waarom van het koken.

Ondertussen iedere dag een recept met een (soms nauwelijks) inhoudelijk verhaaltje.

Met enige regelmaat schrijf ik een column voor het stadsblad Liwwadders die zelden of nooit over culinaire zaken gaat.”

8 gedachtes over “Klaas

  1. Hallo Klaas, bijna iedere dag geniet ik van je “‘nuchtere”” verhaaltjes die telkens toch weer op de een of andere manier kloppen. Ik heb al veel recepten van jou gemaakt en met smaak samen met mijn man en/of met gasten lekker opgepeuzeld. De recepten schuur ik uit de krant. In mijn la ligt al een hele stapel.
    Binnenkort ga ik met 13 vriendinnen, die bijna allemaal niet van koken houden en vrijwel geen alcohol drinken, een Klaas Kasma kook avond houden. Dan maken we alleen gerechten klaar volgens jou recepten.
    Ik hou je op de hoogte!
    groeten van Karla

    Like

  2. Dag Klaas,

    Vandaag 27 oktober in het Dagblad van het Noorden heb je het over kweeperen!
    Mijn advies is, de rest weggooien.
    Mijn vader zei altijd, je kunt van stenen wel soep koken als je er maar genoeg bij doet.
    “Klaas Kookt” vind ik heerlijk.

    Hartelijke groet,
    Gees Terwee.

    Like

      • Tuba Skinny, prachtige muziek uit New Orleans, ik heb 2 elpees van haar gekocht bij the Louisiana Music Factory. In Nederland niet verkrijgbaar.

        Like

      • Klaas, het artikeltje over kweeperen kan ik helaas niet meer teruglezen. In oktober 2020 hadden we op ons franse landje 200 kg kweeperen. Je begrijpt dat ik alle kweepeerrecepten heb uitgeprobeerd! Ik ben tot 160 kg gekomen šŸ™‚ Langzaam werd me duidelijk dat de Franse keukenprinsen en prinsessen eerst gelei maken van kweepeervocht, dan de overblijvende pulp door de molen halen om pitten en schillen eruit te halen en van die pulp met suiker weer snoepjes of jam maken. Heerlijk die snoepjes! Ik geef ze nu vaak cadeau. Hopelijk was dat waar het stukje over ging?
        Maar goed ……. ik zocht om iets heel anders en kom zodoende op deze pagina terecht, de digitale versie van je spaghetti Puttanesca recept voor de Receptenmaker App. Ooit (15 jaar geleden?) zocht ik, geboren Leeuwarderse, in ItaliĆ« op internet een Italiaans recept voor Puttanesca. Jouw recept kwam helemaal bovenaan …… zo bijzonder! Sindsdien gebruiken we dat recept en wil ik het nu graag in de App zetten. Gelukkig heb ik geprinte versie van toen nog ….. dat wordt dan toch overtypen! Veel succes als kok in bijna ruste! En bedankt voor je recepten!
        Hartelijke groet van Agnes Hovinga

        Like

  3. Heb je spaghetti Bolognese gemaakt. Wel wat verse salie en oregano toegevoegd. En natuurlijk een laurierblaadje. Verder voor de eerste keer in mn leven een recept tot op de letter gevolgd. Ze vinden mn spagbol namelijk nooit lekker. Terwijl ik best goed kan koken hoor (zie fb pagina eetvangreet). Vandaag waren ze eindelijk enthousiast over hun spagbol. Dank je!
    Je kunt mij trouwens ook elke week volgen. Op mn fb pagina of in de Westerkrant, de rubriek, je raadt het al, Eet van Greet.

    Like

  4. Dag Heer Klaas

    Ga binnenkort het geroosterde geitebout recept uitvoeren; het betreft een jonge geitebokachterbout van ongeveer 800 gram

    Sta in dubio over de kerntemperatuur ; op de meeste sites houden ze een temperatuur van 60 _ 62 aan, in uw recept 52

    Wat nu te doen??
    Graag hulp/ advies

    Like

  5. Pingback: Pangasiusfilet met Gegrilde Groenten - De Keuken van Quest

Plaats een reactie