Ik moest even kotsen

Vanochtend moest ik even kotsen. Daar heb ik op zondagochtend eigenlijk nooit last van. Ook niet als de zaterdagavond laat en uiterst nat is geweest. Maar vanochtend had ik sterk het gevoel dat de espressootjes en het croissantje waarmee ik de dag begonnen was weer op de terugweg waren. Dat kwam door de bijlage van de Volkskrant img_6712van gisteren.
Een van mijn favoriete bezigheden is op zondagochtend uitgebreid de zaterdagkranten en uiteraard de bijlagen lezen. De PS van het parool, Sneon en Snein van de LC en het Volkskrantmagazine. En bij die laatste ging het mis vanochtend. Het was een reisbijlage. En daardoor weet ik nu dat Volkskrantlezers als ze op vakantie gaan een omweg nemen. Dat is beter voor je brein, stelde psycholoog Ap Dijksterhuis. En om die omwegen goed te bereizen stond er een lijst in van tips, slimme websites, originele reisaanbieders en alternatieve bloggers, zodat je niet op de toeristische plekken komt waar het klootjesvolk heen gaat. Want zeg nou zelf, als je naar een sneeuwluipaard opzoek gaat in Kirgizié dan wil je toch niet Piet en Mien uit Purmerend tegenkomen. Als je de kinderen in Indonesië wilt leren dat wanneer je oog in oog met een komovodoraan staat, dat je dan iets heel ouds ziet, dan zit je niet op kinderen uit de buurt te wachten die zeggen dat ze zoiets al eens zo’n beest in Aquazoo in Leeuwarden gezien hebben. En als je in een hutje bij een Indianenfamilie in Zuid Amerika gaar logeren moet er eigenlijk geen plantsoenenmedewerker uit Assen mee aan tafel zitten. Ook voor mensen die leerplichtige kinderen mee willen nemen op wereldreis staan er tips in deze bijlage. Laat je kind uitschrijven uit je gezin, bijvoorbeeld. Dan kun je de leerplichtwet omzeilen. Nuttige tips dus als je vakantie niet wilt doorbrengen in een huisje op de Veluwe, niet 14 dagen een caravan gaat huren in Limburg of met een tentje naar de Ardennen gaat.
Maar ik moest er een beetje van kotsen. Een linkse krant met een elitaire bijlage voor elitaire linkse mensen. Maar die kunnen er ook niets aandoen. Ze hebben het niet eens door waarschijnlijk omdat ze de rest van de week zo milieubewust en duurzaam leven, biologisch eten en een linkse krant lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s