GOLFJES EN ALLERGIEËN

vuistIk ben een agressieveling, een bruut. Dat wordt me tenminste regelmatig verteld. Zelf zie ik dat wat anders, maar ik geef toe dat ik zo nu en dan best wel eens gewelddadig zou willen zijn. Daar maak ik me soms wel wat zorgen om. Dat ik een hekel wil hebben aan iedereen die anders is. En dan natuurlijk ook gewoon mensen in elkaar tremmen omdat ze niet zo zijn en denken als ik. Er hoeft geen andere reden voor te zijn; gewoon rammen!

Mijn ouders hebben me groot gebracht met het pacifistische gedachtegoed als basis voor mijn opvoeding en daar heb ik ook altijd naar geleefd. Maar ik voel dat het de laatste jaren verandert. Dat ik vaker de neiging heb mijn vuisten te ballen en iemand zijn kop even te verbouwen. Eerst dacht ik nog dat het door de ‘midlife crisis’ kwam, maar dat kan haast niet, daar heb ik alles aan gedaan wat er aan gedaan kan worden. Voor mijn vijftigste heb ik een nieuwe vrouw genomen en een Harley Davidson gekocht. Bovendien is dat ook al weer tien jaar geleden, daar ben ik wel overheen gegroeid. Het moet iets anders zijn. Toen heb ik, om mijn agressie kwijt te raken, een paar introductie bokslessen bij een sportschool gedaan. Niet dat het hielp. De trainer vond me een watje en zei dat ik wat kwaaier moest worden en harder op die zak meppen. Maar het zat er niet in. Ik kon onmogelijk kwader op die zak worden, de bokszak bedoel ik, niet de trainer. Daarna heb ik een poosje bij een psycholoog op de bank gelegen. Alles moest ik hem vertellen, over mijn eerste jeugdherinneringen, over mijn verhouding met mijn ouders, met mijn vrouw en hoe ons seksleven er uit ziet. Vooral in het laatste onderwerp was hij geïnteresseerd. Hij wilde weten of er zweepjes en handboeien aan te pas kwamen. Hierin moest ik hem teleurstellen en hij is er, nadat ik hem verteld had dat mijn vrouw een voorkeur heeft voor de missionarishouding, onder de dekens en in een donkere slaapkamer, ook niet meer op teruggekomen. Ik heb nog wat in de alternatieve sector gerommeld om van mijn kwade driften af te komen. De laatste was een mevrouw die het via mijn drukpunten wel even zou oplossen. Toevallig zaten al die punten waar ze op wilde drukken precies op de plekken waarvan mijn vrouw niet wil dat er iemand anders dan zij zelf er op drukt. Ik heb het haar dan ook maar niet verteld.

Maar wat is er dan met me aan de hand? Ik wil van het gevoel af dat ik een gewelddadig persoon ben, die regelmatig ongenuanceerd met zijn vuisten klaar staat. Toen ik het Handboek voor de Psychologie voor beginners er op na sloeg las ik dat violente gevoelens ook het gevolg vaneen allergische reactie kunnen zijn. Hoewel allergieën meestal voorkomen bij mensen van rond de dertig en van het vrouwelijke geslacht. Maar die worden niet gewelddadig, die gaan glutenvrij eten.

Het kan natuurlijk dat ik die allergie heb ontwikkeld waardoor ik bijvoorbeeld een schijthekel heb gekregen aan klootzakjes die met hun autootjes en scooters door mijn straat scheuren op weg naar de koffieshop en die, als ik er hun op aanspreek, mij meteen een racist noemen en mijn vrouw een varken. Waardoor mijn handen dan weer jeuken om ze niet met hun rotkoppen door de voorruit van hun eigen Golfje te duwen. Waarschijnlijk verklaart deze allergie ook mijn verhoogde koffieconsumptie, te hoge bloeddruk en opgezwollen aderen in mijn nek als ik iemand van Meldpunt Overlast aan de telefoon heb die me verteld dat ze niet meer mogelijkheden hebben om iets aan de overlast die ik meld te doen, dan dat ze doen. En dat de burgemeester heeft gezegd dat de koffieshops in onze stad er voor moeten zorgen dat de hele regio kan blowen. Dat ik de scheurende scootertjes en de gassende Golfjes maar voor lief moet nemen. Of verhuizen. Mijn allergie heeft er ook voor gezorgd dat mijn vrouw me iedere dag wel een keer waarschuwt dat ik niet de antieke ramen van het Stadhuis mag inslaan als ik de hond uitlaat. Iets dat ik heel graag wil, omdat daar de heren en dames zitten die er voor gezorgd hebben dat mijn dochters als ze de voordeur uitkomen nooit verder dan 100 meter van een koffieshop met bijbehorende overlast verwijderd zijn.

Maar mocht het ooit gebeuren dat ik in een allergische reactie zo’n blowende en pillenslikkende klootzak door de voorruit van zijn eigen Golfje smijt en dat ik een keertje zo hard in de telefoon schreeuw dat de mijnheer van het Meldpunt er een blijvende gehoorbeschadiging aan overhoudt en dat er toch af en toe een raam van ons mooie Stadhuis ingegooid wordt, dan kan ik er niets aan doen. Ik ben zo nu en dan gewelddadig en dat komt door mijn allergie. Ze kunnen me deze dingen niet kwalijk nemen, ik ben gewoon een beetje ziek.

Advertenties

Een gedachte over “GOLFJES EN ALLERGIEËN

  1. Pingback: Blog Klaas Kasma: Golfjes en allergiën | ensafh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s