Rollen en potten

IMG_4851  Het begint ‘s ochtends vroeg al, als ik met een emmer in de nacht verzamelde familiepies richting toiletgebouw loopt. Ik wens de buren goedemorgen die al lekker aan de koffie zitten en ga in de rij staan bij al die andere mannen die ook een emmer komen legen. Het legen van de toiletemmer schijnt een karweitje te zijn dat alleen door mannen kan worden gedaan. Nooit zie ik een vrouw met een emmer ontlasting over de camping zien lopen.

Mijn vrouw heeft het te druk met bedden, ontbijt en nog wat vage dingen die op een camping moeten gebeuren meteen nadat je wakker geworden bent. Dus ben ik de aangewezen persoon om de piesemmer te legen. Mijn voorstel om in de nacht gewoon achter de tent te ontladen heeft het bij de drie vrouwen waar ik mee op vakantie ben niet gehaald. Ook mag de emmer overdag niet gebruikt worden, dan moet ik met een wc-rol onder mijn arm een gênante wandeling over de camping naar dat zelfde toiletgebouw maken. De camping voorziet namelijk niet in toiletpapier. Af en toe loop ik om, soms met krampen in mijn lijf, zodat de mensen in de tenten om ons heen niet kunnen vragen af ik last van mijn darmen heb omdat ik die ochtend al voor de derde keer ga poepen. Drie keer is ook vaak, maar poepen op een camping is geen sinecure.

Gelukkig heb ik door schade en schande het toiletbezoek op de camping redelijk onder de knie gekregen, zodat ik niet meer zonder wc-rol op een campingtoilet mijn behoefte doe. Iets dat voor een schier onoplosbaar probleem zorgt. Wel moet ik de rol goed in de gaten houden, want heel vaak valt hij van het ieniemienie trespa plankje en rolt dan onder de deur door. Op campings zijn de wc-deuren nooit helemaal tot aan boven gesloten en ook aan de onderkant is heel veel ruimte om een rol wc-papier weg te laten rollen. Soms kan ik dan nog net, met mijn broek op de enkels onder de deur door grijpen en een puntje van het papier pakken. Niet dat ik dan de rol te pakken krijg, die ligt altijd te ver weg, maar ik kan er wel afgerold papier aftrekken. Die rol blijft om een of andere reden gewoon liggen. Het papier is wel een beetje nat van de vloer geworden, omdat er continu gedweild wordt, maar ik kan in ieder geval mijn billen afvegen. Nooit is er overigens iemand die die rol even onder de deur door terug duwt.
Misschien is dat een geluk bij een ongeluk want eigenlijk wil ik niet dat iemand weet dat ik in dat hokje zit. Een reutelende scheet kan dus ook niet, vind ik. Het moet ook niet stinken, want straks word ik daar op aangekeken en zegt een mede tentbewoner iets in de trant van: jij zat lekker te bouten vanochtend. Helaas is de tijd dat mijn ontlasting naar viooltjes rook al een poosje voorbij. Opvallend is trouwens wel dat de mensen in de wc’s naast me er vaak helemaal geen last van hebben dat iemand ze hoort of ruikt. Maar ik zit daar een beetje mijn billen bij elkaar te knijpen en moet luisteren naar gesprekken over moeilijke relaties, dikke benen en echtgenoten die altijd als ze veel bier gedronken hebben, naar het naaktstrand willen terwijl de dames die deze gesprekken voeren in de toiletten achter de heren afdeling, daar persé niet heen willen. Zelf wil ik altijd iemand graag in de ogen kunnen zien als ik er een gesprek mee voer, maar voor poepende en piesende vrouwen hoeft dat klaarblijkelijk niet. Die laten zich qua kletsen niet door een trespa wandje tegen houden. Zelfs als ik een plons hoor, het doortrekken van de stortbak en ik denk dat ze klaar zijn, kletsen ze gewoon door in hun hokje.
Over een week mag ik weer lekker thuis op mijn eigen pot klinkende scheten laten terwijl ik de krant lees, Facebook even check en tegen mijn vrouw kan roepen dat ze een rol wc-papier moet brengen omdat er niks meer ligt.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Rollen en potten

  1. Goedemorgen Klaas, erg vermakelijk en openhartig je verhalen. Echter, is er ook een soort archief met je recepten? Regelmatig kook ik iets direct uit de krant ( het is lekker, anders en meestal niet te moeilijk ;-), en ik dacht altijd: als ik dit of dat nog eens wil koken , zoek ik het op op internet. Vandaag kom ik erachter (of doe ik iets verkeerd?) dat er geen recepten op de site staan…….kun je me helpen??
    Groet van geen kookwonder, maar door jouw recepten lukt het af en toe;-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s