PASTINAAK EN SINAASAPPEL

Ooit was de pastinaak een vergeten groente. Maar alleen voor diegene die de term vergeten groentes bedacht heeft. Voor niemand anders. Niet voor de liefhebbers die iedere winter wel een maaltje pastinaken op tafel zette. En zeker niet voor de mensen die nooit pastinaken aten, zelfs niet eens van het bestaan wisten. Wat je niet weet kun je ook niet vergeten. Hoe dan ook de pastinaak is gewoon een pastinaak gebleven, een wortel, ook al wordt hij nu door culisnobs de hemel in geprezen. En al eeuwen lang wordt de pastinaak gegeten, behalve dan door mensen die hem vergeten zijn.

1 kilo pastinaken
2.5 deciliter water
sap en schil van 1 sinaasappel
30 gram boter
zout en peper

Schil de pastinaken en snij ze in plakken van 1 centimeter dik. Schil de helft van de sinaasappelschil met een dunschiller af. Rasp de rest van de sinaasappelschil. Leg de plakken pastinaak in een wijde pan. Voeg het water en de sinaasappelschil toe. Sudder de pastinaak met een deksel op de pan gaar. Verwijder de sinaasappelschil. Pureer de plakken pastinaak met het eventueel overgebleven kookvocht in een keukenmachine. Voeg de boter, geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap, peper en zout toe. Laat de machine nog een paar seconden draaien. Serveer deze puree bij gebraden varkensvlees.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s