ganzenborst

Er zijn te veel ganzen, werd er in een herhaling van talkshow op de Omrop televisie  verteld. Raar trouwens, maar altijd als ik naar de Omrop kijk is het een herhaling. of dat nou aan mij ligt of dat de Omrop alleen herhalingen uitzendt, ik zou het niet weten.Maar dit tussen haakjes.  Aan tafel zat onder anderen de bekende tv kok Reitse (lekker ite). Hij had wel een oplossing voor het probleem. We moeten die ganzen op eten. Als voorbeeld had hij een paar bordjes salade met gerookte ganzenborst meegenomen. Heerlijk, zei de presentator, terwijl hij lichtelijk angstig een hapje nam. Het smaakte anders dan de boerenkool met Unoxworst thuis, dat kon je wel zien. Zo los je het ganzenprobleem niet op Reitse, dacht ik, een paar van die plakjes op een bordje. Vier porties uit één ganzenborst, zo’n beest heeft er 2 en volgens de verhalen daar aan tafel waren er wel vijfhonderdduizend ganzen te veel. Een  miljoen bordjes salade. Ook al wil men het anders doen geloven, maar wild eten we in Nederland en in Friesland in het bijzonder alleen rond de Kerstdagen. En dan bij voorkeur geen wilde gans maar een hertenbiefstukje uit Nieuw-Zeeland. Als je ganzenvlees aan de man wilt brengen moet je met andere oplossingen komen. Je zou het bijvoorbeeld kunnen braden en daarna vriesdrogen. Daarna vermaal je het tot een soort poeder en laat het door een voedselfabrikant in een zakje stoppen. Dan gaan er wel tien ganzen in een zakje. Een paar E-nummers, bindmiddelen er bij, een extra sticker met duurzaam geproduceerd er op en je hebt een echte Oma’s Jachtschotel. Alleen kokend water toevoegen en een ui en een wortel er bij. Kijk zoiets zet zoden aan de dijk in de ganzenbestrijding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s