Zoete aardappel en witte bonen hummus

machineHoe zag het leven van een (hobby)kok er uit in de periode van voor de blender annex staafmixer? Waardeloos waarschijnlijk. Op culinair vlak zijn deze pureermachines waarschijnlijk de grootste uitvindingen sinds het vuur. Want hoe zag dat pureren er eerder uit? Zo’n 200 jaar geleden was de roerzeef uitgevonden waarmee je te gare groenten kon pureren en daarvoor werd een vijzel gebruikt waarin je in een uren durende sessie groenten, kruiden en vlees en vis kon pureren. Hetzelfde resultaat krijg je nu door een paar seconden op de knop van de blender te drukken. Pureren is nu een fluitje van een cent, als je maar een stekker in het stopcontact kunt duwen.

  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram gekookte witte bonen
  • sap van 1 citroen
  • 60 gram tahini (sesampasta)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel komijnzaad
  • zout en peper

Rooster de zoete aardappel een uurtje in de hete oven trek de schil er af. Pureer de aardappel met de overige ingrediënten in een blender. Voeg eventueel een beetje water toe. Serveer deze hummus met geroosterd Turks brood.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s